juliatuulikki

canon eos 700d / rebel t5i

Tjohej! Som jag i den tidigare inlägget nämnde så har jag köpt en ny kamera! Efter att ha i en hel månad researchat i tusentals timmar och ändrat åsikt iaf miljontals gånger så beslöt jag mig äntligen att köpa en canon eos 700d (rebel t5i). Är helt otroligt nöjd. Kameran tar helt underbara och fina bilder! Varför jag köpte just denna kamera var för att jag ville 1. ha en canon system kamera så att jag kan använda objektiverna vi redan har här hemma 2. ha en kamera med flip screen så att jag eventuellt kan filma mig själv (är nämligen intresserad att börja en youtube channel och kanske filma något smått) 3. HD filmning och bra kvalitets bilder.

Det enda som är negativt är att kameran är sjukt dyr. Hade från början tänkt spendera ungefär 300 euro på en kamera, men nu for nästan alla mina pengar som jag förtjänat under sommaren på kameran... Men är ändå galet nöjd! & som sakt så har jag smått planerat att kanske börja filma något smått. Något ideer?

tomat

Hej där! Det kan inte vara sant att sommaren gått så här fort? Det är ju snart dags för skolan igen?! Nämen usch, det vill jag inte ännu fundera på... So far så har jag köpt en ny kamera (canon 700d!!!), shoppat en hel del och såklart gjort de där typiska sommar grejjerna, det vill säga solat, hengat med kompisar etc... Igår fick vi besök av en ljuvlig flicka från Polen. Henne hade vi träffat ca 6 år sedan då vi bodde i usa. Det var helt underbart att få se henne eftersom hon spenderat så mycket tid med oss. Så mycket att det kändes som om hon var min syster. Vi åkte med båten till en holme där vi stannade övernatten. Vi åt en massa, mingla och bada. Solat utan solkräm once again så att hela mitt ansikte är som en röd tomat. Lär mig aldrig...

my orders

Nu har jag beställt en super vacker blommig topp & ett paket med 10 mejk penslar, är SÅÅ himla ivrig! Det här är bara 2dra gången jag beställer något från nätet, så vi får hoppas allt går bra. Speciellt att jag inte måst betala för tullen vilket jag kan tro att jag blir tvungen att göra... Men sen igen så är det inte så värst mycket jag måst isåfall betala. Det är endå värt det, tycker jag :)

new hair, new me

Hejsan hopsan! På fredag började mitt veckoslut efter en lång vecka av jobb. Jag mysade med min kompis, som också heter Julia, vid ett litet träsk nära mig. Senare samma kväll åkte vi till ett annat träsk där vi träffade två killar, Calle och Vincent, som är gamla skolkamrater. Mys med solnedgång,musik och gossip! Nästa dag, lördag, vara det äntligen dags att besöka frissan för att färga och klippa håret. Ett par månader sedan hade jag försökt färga mitt hår hemma med butiksfärg, men misslyckats. Enligt alla andra såg det bra ut, men man är ju ganska kritisk om sitt eget hår inte sant? Var alltså inte alls nöjd. Var tvungen att motså att färga det genast eftersom det skulle ha totalt förstört mitt hår. Då var det en massa silver shampoo och hårmasker som gälde för att få de gula tonerna bort från mitt hår.  Det blev helt enkelt bara för gult och onaturligt när jag försökte göra det själv.  Där nedan ser ni före och efter jag fixat håret!

tjenixen alla läsare!

Jag har tvekat ett tag nu om jag vill fortsätta blogga eller inte. Ibland har jag massor av fantastiska idéer och är fylld av inspiration, men är det tillräckligt? Jag kan inte bara sitta här och dagdrömma i hopp om att något skall ske. Jag behövde lite ledigt. Tid att bara slappna av och tänka på annat, fokusera på något helt annat. Jag har märkt att jag lätt drunknar i mina tankar och att det verkligen förstör mig ibland. Jag känner mig väldigt förvirrad och ibland får jag bara nog av allt. Nu när jag har haft en hel del tid för mig själv har jag verkligen haft tid att tänka på vad jag vill. Tid att fundera över vad och hur jag vill blogga. Jag tror även att nu när det är sommar så har jag definitivt mycket tid och ork att faktist försöka få det här bloggandet igång. För jag vill definitivt göra det här! Det är bara ganska svårt att hålla det igång eftersom det inte alltid finns något intressant att skriva om. Men denna sommar har jag en del planerat så vi får hoppas att det hjälper mig med bloggandet. 

but until then....